OYUNPC Oyun İncelemeleri

Boncuklar, Şekerlemeler, Jelibonlar ve Kaktüs: İşte Fall Guys!

İngiliz oyun geliştiricisi Mediatonic kurulduğu 2005 yılından Fall Guys oyununa dek birçok oyun yaptı. Denemediği oyun türü, ellerini atmadıkları konsol yok. Sega, Nintendo, Flash oyunlarından web ve mobil oyuna kadar her alanda oyunları mevcut. Çeşit çeşit browser oyunu, Candy Crush’dan bile eski olan Bejeweled gibi boncuk kırmalı tile-matching puzzle oyunu, Fable Fortune gibi kart oyunları hep Mediatonic markası ile geliştirildi fakat hiçbiri Fall Guys kadar başarılı olamadı, o kadar tanınmadı ve satmadı. Belki tasarımı, belki sesleri, belki de renklerinden dolayı 7’den 70’e herkesi, Hansel ve Gratel’in cadının evindeki şekerlemelere hayran kaldıkları gibi bu şeker gibi rengarenk karakterlere kendisini hayran bıraktırdı.

Durup Durup, Turnayı Gözünden Vurmak

Fall Guys Mediatonic tarafından geliştirilen, Devolver Digital tarafından dağıtılan bir Third Person Platformer Battle Royal oyunu. İlk olarak 2019 Haziran ayında E3’de tanıtıldı ve 4 Ağustos 2020’de Windows ve Playstation 4’e aynı anda çıktı.

Yalnızca Twitch’i değil Steam’i de domine etti. İlk 24 saatte Steam ve PS4 toplamında 1.5 milyon kullanıcıya ulaştı. İlk haftanın sonunda 2 milyona satışa ulaşıldı. Devolver Digital’in attığı bir Tweette 3. haftanın sonunda ise bu rakam 7 milyonu geçtiğini söyledi. Ayrıca PS Plus’ın şimdiye dek en çok indirilmiş oyunu oldu. Bu Devolver Digital’in şimdiye dek piyasaya sürdüğü en başarılı oyun. Yalnızca Devolver Digital için değil oyun dünyası için de kolaylıkla en başarılı oyunlardan birisi olduğunu söyleyebiliriz.

the fall guys
Tahterevalli bölümü

Tasarımda En Basiti En İyisidir

Oyunun ilham kaynağı Japon Takeshi’nin Kalesi, Wipeout gibi şovlardan geliyor. Bu şekerlemeler, jelibonlar ve boncuklar ile oynaması aslında çok basit. Belki de başarısının ardındaki anahtardan birisi de budur. Tek yapmanız gereken, koşmak, engellerden atlamak, rakipleri tutup kenara atmak, yumurtaları taşımak, rakibin arkasından kuyruğu yakalamak.

Oyuna ilk olarak 60 kişi bağlanıyor. Rastgele gelen, rengarenk 3 boyutlu platformlarda koşarak atlayarak zorlukları geçiyoruz. Her tur oyun birkaç seviyeden oluşuyor. Her seviyede rakipler eleniyor. Son seviyeyi de bitirince oyunun içerisinde puan ve oyun içi markette kullanabileceğiniz oyunun en kıymetli ödülü olan bir taç kazanıyorsunuz.

Bölüm ve Oyun Tasarımı

Bölüm tasarımları da gayet basit ve televizyonlarda görülen bir çok yarışma programına benzerliği ile göze çarpıyor. Bir bölümde, Tahterevalli üzerinde dengede durarak bir sonrakine atlayıp karşıya geçmeye çalışıyorsunuz. Bir başka bölümde önünüzde birçok kapıvar, bazısı kırılabiliyor bazısı kırılamıyor. Rastgele kırılandan geçerek bitiş çizgisine ulaşmaya çalışıyorsunuz. Kulağa çok basit gelse de, 60 kişi aynı kapıya yığılınca ortalık karışıyor. Sonlara doğru bir bölüm ise devasa toplarla futbol, bir diğeri ise 3 grup haline bölünüp haritanın ortasındaki yumurtaları kendi sepetinize toplama. Ve bunun gibi bir çok bölüm mevcut.

Oyunda bir diğer kullanabileceğiniz para birimi ise Kudolar. Kudoları ise her oyunda başarınıza bağlı olarak belli bir miktar kazanıyor ve yine bu kudoları markette kozmetik ve emote olarak harcayabiliyorsunuz. Oyunda çeşit çeşit kostüm ve sınırsız kombinasyon mevcut. Balerin etekli korsanda olabilirsiniz, üstü tavuk altı kaktüs görünümlü de yada baştan aşağı robot gibi de giyinebilirsiniz. Ya da karakteri hiç giydirmeyerek rengarenk desenlerden seçebilirsiniz.

Karakter Tasarımı

Karakter tasarımları da oldukça basit. Oval, uzun kollu karakterler. Siüetlerinden dahi tanırsınız Fall Guys karakteri olduklarını. Bu basitlikten kaynaklı bir sevimlilikleri de var. Oval bir şekere yapıştırılmış 2 tane siyah göz ve çubuk çubuk koldan ibaret. Renk seçimleri ise çok cesur. Tasarımlarda her çeşit renk var, hiç geri durmamışlar. Ortalık şekerci dükkanından daha renkli. Jelibon paketinden bu kadar renk çıkmaz.

the fall guys
Fall Guys, en basit karakter tasarımı

Hiç Dururlar mı? Hemen Yapıştırmış Taklidi

Oyunun tasarımı o kadar basit ki, ilk haftadan birçok kötü taklidi ortaya çıktı. Fakat tüm bu taklitlerinden Fall Guys’ı ayıran özellik ise başlı başına boncuk gibi, jelibon gibi karakter tasarımları, çok komik sesleri, renkler, ve eğlenceli animasyonları

Şimdiden birçok bağımlısı oldu oyunun. 28 Ağustos’da 50.000 dolar ödüllü ilk turnuvası dahi yapıldı.

Hiç mi Kötü Yanı Yok

Oyunda tabii ki birçok can sıkıcı taraf mevcut. Bazen çarptığınız engellerden uçup gidiyorsunuz, bazen karakter ayakta duramayıp devriliyor ve aynı yeri tekrar tekrar oynamaya çalışıyorsunuz. Bunlar yetmiyormuş oyunu bitirmekten daha çok sizi engellemeye çalışan, ayağınıza taş koyan oyuncular da yok değil. Oyuna 4 kişilik parti sınırlaması olması da bir diğer dezavantajı. 4’den kalabalık bir grupla oynayamıyorsunuz. Fakat bunlara nazaran inanımaz eğlenceli, karakterlerin hallerinden devamlı eğlenip güleceğiniz, rengarenk bir oyun.

Oyunun 2. Sezonu Ekim 2020’de geliyor. 2. Sezonda yepyeni haritaların yanı sıra şövalyeler, büyücüler, vikingler, ejderhalar ve cadılar gibi yeni kostümler olacak.

2. Sezon Tanıtım Fragmanı

Ne zamana kadar Fall Guys heyecanı devam eder emin değiliz fakat Mediatonic, şiddet içermeden çok basit bir Battle Royal oyundan, nasıl çok büyük bir başarı sağlanabileceğini bize gösterdi. Bazı oyunlar için hikaye ön planda olur, bazısı için görseller ama bu sefer tasarım ve şirinlik ön planda.

Genel Bakış

Oynananış
Görseller
Ses / Müzik
Eğlence

Özet

4.5
Bu haberi paylaşmak için